Egyszerűen tökfej ez a Munk?

2009.01.31. 13:14

Furcsa egy országban élünk. Végre valaki elég hangosan ki mer mondani egy valós problémát, és mi a reakció, persze, hogy a megfogalmazással, a lényegtelen felhangokkal, a megfoghatatlan társadalmi folyamatok elemzésével foglalkoznak hőn szeretett vezetőink és jogvédőink. Az illetőt gyorsan vizsgálat alá vonják, leváltják és a probléma újfent elsikkad, marad minden ahogy volt.

De azért mindennek van határa, mert az elhallgatás egy dolog, van ilyen, nem ez az egyetlen problémakör amiben előszeretettel alkalmazzák nagyszerű vezetőink.

De milyen alapon állítja be úgy Munk Veronika jegyzetében a többségi társadalmat, mintha annak véréből való, veleszületett tulajdonsága lenne a faji előítélet, talán nem ugyan az a hiba ez amit ő fennhangon ostoroz? Miért tételezhető fel a rendőrökről általában, hogy ők rasszistának születtek, miért nem fogadható el, vagy legalább tehető fel, hogy a mindennapi munkájuk során szerzett tapasztalatok hatására vélekednek úgy a cigányokról ahogyan?

Sőt tovább mennek, a fő kérdésük, hogy honnan van a rendőrségnek adata az elkövető nemzetiségéről. Hát kérem ez a rendőrség, az a feladatuk, hogy kiderítsék az elkövető kilétét, aminek szerintem része a nemzetisége is. Persze ez nekik igen kellemetlen, mert szerintük egymás elfogadása abból áll, hogy a nemzetiségi hovatartozásnak nem tulajdonítanak jelentősséget, ők nem a cigányságot fogadják el, egyszerűen azt hazudják maguknak, hogy nincs is olyan, hogy cigány, vagy akár magyar.

Munk Veronika szerint egy embert inkább határoz meg, hogy mit hord, milyen sorozatot néz, mint hogy milyen kultúrális környezetben nevelkedett. Ez ám a mai elfogadás mintaképe, mindenki adja fel hagyományait, értékeit és akkor majd jól elfogadjuk egymást hazudják saját maguknak is.

De végül fellépésükkel a felszínre hoztak (akár milyen rövid időre is) egy másik alapvető problémát, a hazug, elhallgató, a közembert hülyének néző újságírás problémáját, a ma létező legnagyobb problémát.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatha.blog.hu/api/trackback/id/tr32914124

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.01.31. 20:58:22

Sötét idők                       Idézetek Pásztor Albertről, kommentár nélkül. Harminc éve szolgál rendőrként a pénteki kijelentése után más beosztásba helyezett miskolci rendőrkapitány; Pásztor A…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása